Kolejny obiekt z Powiatu Świeckiego w sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujawy i Pomorze

305

Hanza Pałac w Rulewie wczoraj (9 listopada) dołączył do elitarnego grona producentów zdrowej żywności i restauracji serwujących najlepsze potrawy i dania w naszym regionie.

Uroczyste wręczenie certyfikatów nowym członkom sieci regionalnej Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze odbywa się w Ostromecku z udziałem wicemarszałka województwa Zbigniewa Sosnowskiego. Od stycznia 2012 roku Kujawsko-Pomorskie jest częścią Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

Regionalna sieć Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza sukcesywnie powiększa się, dołączyło do niej 8 nowych podmiotów. Aktualnie zrzesza 85 członków, którzy czerpią z lokalnej tradycji. Właścicielem znaku „Dziedzictwo Kulinarne – Kujawy i Pomorze” jest marszałek województwa i to on nadaje certyfikaty oraz prawo do posługiwania się znakiem.

Nowi członkowie regionalnej sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza to:

  • Przedsiębiorstwo Wielobranżowe produkujące wyroby mięsne „Andrób”, Roman Olszewski, Suchorączek (powiat sępoleński)
  • Restaurators Sp. z o.o., Pierogarnia Stary Młyn, Pierogarnia Stary Toruń, Toruń
  • Sklep z wyrobami ziołowymi „Na Zdrowie” S.C. Aneta, Adam Krysiak, Inowrocław
  • Firma Cateringowa „Restauracja Polska”, Włocławek
  • Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy, Zespół Pałacowo-Parkowy w Ostromecku, Ostromecko (powiat bydgoski)
  • Unia Sp. z o.o. Hanza Pałac, Rulewo (powiat świecki) 
  • Altegradius Artur Pesta Restauracja Starówka, Brodnica
  • Altegradius Artur Pesta lodziarnia kawiarnia  „Czarna Malina”, Brodnica

 

Tu lista wszystkich członków.