Zachęcamy do zgłaszania swoich wyrobów do konkursu na “Smak Regionu”

1014

Zachęcamy lokalnych producentów do zgłaszania swoich wyrobów do konkursu na “Smak Regionu” odbywającego się w ramach Festiwalu Smaku w Grucznie.

Od 2016 roku, podczas Festiwalu Smaku wybierany jest „Smak Regionu” – jego głównym celem jest wyróżnienie wyrobów charakterystycznych dla naszego regionu – produkowanych zgodnie z tradycyjną recepturą.

W „Koszyku Smaków Powiatu Świeckiego” znajdziemy już:

  • ruchanki z fjutem – KGW gminy Jeżewo
  • ser podpuszczkowy z kozieradką – Piotr Urtnowski, „Spod Czarcich Gór”;
  • kiełbasa wędzona – Renata Osojca
  • ser pielgrzym – B. J. Adamczyk;
  • konfitura z czarnej porzeczki – Nadwiślańska Chata, Luszkowo
  • ligawka wędzona – GS Pruszcz;
  • ser z kozieradką i czosnkiem niedźwiedzim – B. J. Adamczyk
  • pasztet – W. Śledź Olchowy Dymek;
  • ser Henryk – SM Drzycim

Wszystkie niezbędne informacje znajdziecie na stronie Organizatora.